Web 2.0 in the real world

alt
 

Hot topics

Twitteraar van het jaar

Guus Disselkoen  12 December 2010 21:16:05
Image:Twitteraar van het jaar

Wat? Alweer een verkiezing?

Ja, inderdaad. Dit keer is men niet op zoek naar het beste pop talent, degene met de beste X-factor of wie het beste zijn idool kan imiteren. Dit keer gaat het om de verkiezing van de Twitteraar van het jaar 2010. Uiteraard zijn er al verschillende verkiezingen op het gebied van sociale media maar deze is anders. Je hoeft geen bekende Nederlander te zijn, dit is een verkiezing waaraan iedereen mee kan doen. Eerlijk gezegd ben ik niet zo'n fan van allerlei verkiezingen, de beste dit, de beste dat, Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg is mijn motto.
Dit keer is het anders, het is een verkiezing gerelateerd aan Twitter, en aangezien ik een steeds grotere fan van Twitter geworden ben, heeft deze verkiezing mijn aandacht. Het initiatief voor de verkiezing van Twitteraar van het jaar is van @HansDoderer en @joobloo en vorig jaar voor het eerst georganiseerd.
Wat uiteraard ook een rol speelt is dat een van de organisatoren, @marco_simons,  iemand is uit mijn sociale netwerken. Mede om die reden heb ik besloten een beetje extra aandacht te besteden aan dit initiatief.

Om een verkiezing te houden heb je kandidaten, genomineerden, nodig. Bij de verkiezing voor Twitteraar van het jaar 2010 gaat dat vrij simpel, Iedere Twitteraar kan meedoen en meedingen naar de titel van Twitteraar van het jaar 2010. Dat meedoen is heel simpel. Allereerst zijn er een aantal categorieën waarin Twitteraars kans kunnen maken op de titel. Het gaat om de volgende categorieën:
 • Populaire tweep man
 • Populaire tweep vrouw
 • Artiest
 • Radio DJ
 • Nieuwkomer op Twitter
 • Politiek
 • Sporter
 • Blogger
 • Journalist
 • TV-persoonlijkheid
 • Social Media
 • Wildcard
 • Event op Twitter
 • Eigenzinnig
 • Bedrijf/organisatie

De volgende stap is een Twitteraar nomineren voor de titel van Twitteraar van het jaar. En dat doe je op de volgende manier:
Stuur een tweet naar @twvhj met daarin de naam van degene die je wilt nomineren, gevolgd door de categorie en de hashtag #twvhj. Dat is alles. Je kunt jezelf of anderen nomineren tot 22 december, dan kiest de jury 5 genomineerden per categorie. Van 23 december t/m 31 december kan er gestemd worden en in 2011 vind de prijsuitreiking plaats.

Nu ben ik zelf niet iemand die warm loopt voor titels, ere-titels, nominaties, prijzen en de bijbehorende glamour. Ook hou ik er niet van veren te steken in een plek die we allemaal kennen, en daar niet voor bedoeld is, en zeker niet bij mijzelf. Bovendien zit het verdomd ongemakkelijk.
Maar onder zachte druk heb ik mij laten verleiden en mezelf genomineerd voor de titel Twitteraar van het jaar 2010 en wel in de categorie "Eigenzinnig". Ik denk dat die categorie het beste bij mij past. Al ben ik ook blogger, de schare lezers is niet van dien aard dat ik dat waar kan maken. En nu ik officieel "genomineerde" ben wil ik gelijk gebruik maken van de gelegenheid mijzelf te promoten. Stuur de volgende tweet: "@twvhj @gdisselkoen Eigenzinnig #twvhj" om mij te nomineren. Nee, ik verwacht niet de titel in de wacht te slepen, ik doe gewoon mee voor de fun en om Marco te steunen in zijn participatie bij het organiseren van deze verkiezing.

TwiKiLeaks

Nee, het is geen verspreking maar een samentrekking van Twitter en WikiLeaks, een zeer trending topic op Twitter. Eén van de kenmerken van Twitter is dat nieuws zich razendsnel verspreid. Informatie van websites of andere bronnen wordt via Twitter verspreid en via retweeten steeds verder verspreid. Enerzijds de kracht van Twitter, anderzijds ook een gevaar. er is weinig zekerheid over de betrouwbaarheid van de tweets.
WikiLeaks is hot news. Ik ga in deze blog niet in of wat WikiLeaks doet goed of fout is, daar is deze blog niet voor bedoeld. Wel ben ik een groot voorstander van vrijheid van meningsuiting op internet en tegen censuur door overheid, politiek, of machthebbende organisaties. Uiteraard moet het wel binnen de kaders van de wet vallen wat op internet verspreid wordt.

Volgen of gevolgd worden

Veel bezoekers van mijn blog komen op deze blog terecht via een zoekopdracht op Google. Wat mij opvalt is dat er nog heel vaak gezocht wordt op het blokkeren van Twitter volgers. Kennelijk is niet iedereen gediend van bepaalde volgers. Ook ik niet overigens. Volgers die volgen om zoveel mogelijk Twitteraars te volgen wens ik veel succes, bij mij ben je aan het verkeerde adres. Ook volgers die tweets gebruiken, of liever gezegd misbruiken, om er hun voordeel mee te doen zijn bij mij aan het verkeerde adres. Als je niet wilt dat het gene wat je tweet tegen je gebruikt wordt, dan moet je het niet tweeten.
Hoe je ongewenste volgers kunt blokkeren dan kun je dat lezen in mijn blog van 21 november.

Comments

1Smithf664 (72.29.226.40)  16-07-2014 3:16:10  John

It's a mammoth playground built of mountains, hills, lakes, eafdcdacdbaegded

2Smithd453 (67.17.219.20)  24-08-2014 0:16:22  John

Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone! fecegkgeedebggac

Translate

Feeds

Companies

  Atos Origin
  Achmea
  Inter Access
  ilionx
  transavia.com
  IBM

Google searches

Referrers